Tuesday, April 2, 2013

Carrot and Cumin Dip

 
                  



  • 2 cloves garlic (chopped)
  • 4 tablespoons olive oil                  
  • 2 teaspoons curry powder
  • 1 teaspoons Ground Cumin
  • 6 large carrots                        
  • ½ teaspoon salt and pepper


  • Peel the carrots, chop into large chunks and cook in simmering, salted water for about 20 minutes or until soft. Drain well and mash or whiz until smooth. Add the crushed garlic, salt, pepper and mix well or whiz again. Add the olive oil gradually while still beating. Allow to cool. Serve at room temperature in lettuce leaves or with warmed flat bread.
     
     
     
    • 2 dentes de alho cortados aos bocadinhos
    • 4 colheres de sopa de azeite
    • 2 colheres de sopa de caril
    • 1 colher de chá de cominhos
    • 6 cenouras
    • meia colher de chá de sal e pimenta
    Descascar as cenouras, cortá-las aos bocados e cozer em água com sal durante 20 minutos ou até amolecerem. Escorram-nas e, adicionando o alho, sal e pimenta, misturem tudo com a varinha mágica. Adicionar o azeite à medida que se vai misturando. Deixar arrefecer. Servir à temperatura ambiente em folhas de alface ou com pão aquecido.

    5 comments:

    1. Hmm. Hmm. Parte de mim acha muito bom. Parte de mim nem por isso... acho que é da falta do iogurte ahah, sou daquelas trengas que só gosta de dips com iogurte.
      http://fashionfauxpas-mintjulep.blogspot.com

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    2. Acho que é bom para acompanhar carne assada.

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    3. I do not like carrots, but it looks so delicious on your photos so I'm gonna try it <3
      http://coeursdefoxes.blogspot.com/

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