Thursday, April 25, 2013

Provence-Toscana Pasta Bake

 
I felt like combining rich flavours that would remind me of holidays in Provence and in Tuscany. I've never spent holidays in such places so I had to imagine the experience - extra challenging. I'm a sucker for pasta, cheese and tasty intensity. From Dijon to Modena's finest balsamic vinegar, along with Provence herbs and Parm cheese (not to mention the Camembert VS Mascarpone thing), this meal is love at first bite!

Apeteceu-me combinar sabores ricos que me lembrassem férias na Provença e na Toscânia. Nunca passei lá férias, a modos que tive de imaginar a experiência - desafio ao rubro. Eu sou louca por massa, queijo e sabor intenso. Da mostarda Dijon ao vinagre balsâmico de Modena, com ervas da Provença e queijo Parmesão (para não falar do caso Camembert VS Mascarpone presente neste prato), esta refeição foi amor à primeira degustação!
 
 Ingredients:
350g penne pasta; 3 turkey breasts; 5 tbsp mascarpone; 2 tbsp Dijon mustard; 1 tomato; 350g fresh mushrooms; 5 tbsp camembert; 250g grated Parmesan; 1 onion; 2 garlic cloves; 1/2 zucchini ; 1/2 cucumber; balsamic vinegar/olive oil; Provence herbs; garlic powder; salt and pepper; a handful of bacon bits.
 
Preparation Method:
Preheat the oven 200º. Cook the pasta in boiling salted water sprinkled with olive oil and/or balsamic vinegar. Place the turkey breasts into a bowl and, after shredding them into small pieces, add the mustard, mascarpone, camembert, balsamic vinegar, Provence herbs, garlic powder, salt and pepper and lemon juice is also a good idea. Chop the onions, garlic, tomato, mushrooms, zucchini and cucumber. Sauté the onions. Drain the pasta and mix it with the turkey breasts and the chopped vegetables. Top it with bacon bits and grated Parmesan cheese. Place in the oven, heat through and keep it there for 30 minutes until it gets golden and bubbling. Serve with créme de camembert.
 
 
Ingredientes:
350g massa penne; 3 peitos de peru; 5 colheres de sopa mascarpone; 2 colheres de sopa mostarda Dijon; 1 tomate; 350g cogumelos frescos; 5 colheres de sopa camembert; 250g Parmesão ralado; 1 cebola; 2 dentes de alho; 1/2 courgete ; 1/2 pepino; vinagre balsâmico/azeite; ervas da Provença; alho em pó; sal e pimenta; bocadinhos de bacon.
 
Preparação:
Pré-aquecer o forno a 200º. Cozer a massa em água com sal e vinagre balsâmico/azeite. Pôr os peitos de peru num recipiente e, após cortá-los em bocados pequenos, adicionar a mostarda, mascarpone, camembert, vinagre balsâmico, ervas, alho em pó, sal e pimenta, e sumo de limão também será uma boa idea. Cortar a cebola, alho, tomate, cogumelos, courgete e pepino. Saltear a cebola até alourar. Enxaguar a massa assim que estiver al dente e misturá-la com o peru e os vegetais cortados. Acrescentar bocadinhos de bacon e queijo Parmesão ralado em cima do resto. Deixar no forno a aquecer durante meia-hora, aproximadamente, até a massa ficar dourada e borbulhante. Servir com créme de camembert derretido.
     

9 comments:

  1. Que aspecto delicioso! Deve ser ficado mesmo muito saboroso :)

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  2. Mas porque é que eu teimo em vir ao teu blog á hora de almoço, porquê??? Ia eu só comer uma sopinha e uma frutinha, agora não sei se aguentooooo.
    http://fashionfauxpas-mintjulep.blogspot.pt/

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  3. Thanks for leaving such a darling comment on my blog!
    I really like this recipe!

    Have the best weekend ever,
    -Kati

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  4. Mmmmmm so yummmi <3

    http://coeursdefoxes.blogspot.com/

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  5. Parece tão bom :)Também sou maluca por massas, queijos e sabores intensos. Por isso mesmo, adoro esta receita, tenho de experimentar um dia!

    ***

    The Marvelous World of Narcissa

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  6. That looks so good! Pasta and cheese is just the best combination of food :D
    http://elettravelle.blogspot.co.uk

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