Another Italian classic, always welcome in my stomach. What's not to love about pasta, mushrooms and massive meatballs?
Outro clássico Italiano, sempre bem recebido pelo meu estômago. O que é que não há para adorar na pasta, cogumelos e almôndegas colossais?
Ingredients:
500g minced meat; olive oil; 2 chopped onions; 3 cloves chopped garlic; 250g fresh mushrooms; 1 cup chopped fresh parsley; 1 cup fresh basil; 1 cup fresh oregano; 1/2 cup diced bacon; 3 cups Moscatel or red wine; 1 can Napoli sauce; 2 cups grated Parmesan cheese; Salt to taste; 1 cup bread crumbs; 1 tablespoon black pepper; spaghetti.
Preparation Method:
Cook the spaghetti when water is boiling. When al dente, drain it. Heat olive oil and onions until these get golden. Add garlic. Mix them with the meat, adding chopped mushrooms, diced bacon, Moscatel, half of the Napoli sauce, parmesan cheese, salt and pepper, breadcrumbs, parsley, basil and oregano. Mix it well by hand in a large bowl. Roll and compress into tight balls and bread crumb them. Heat frying pan on high heat. Add olive oil. Cook the meatballs with a bit of Moscatel, simmering them for 35-40min, adding a cup of water if needed. Check when they start to get brownish. Add the spaghetti and the rest of the canned Napoli sauce, mix it well along with the fresh mushrooms, parsley, basil and oregano. Sprinkle with grated Parmesan cheese. Yield: Serves 6.
Ingredientes:
500g carne picada; azeite; 2 cebolas picadas; 3 dentes de alho picados; 250g cogumelos frescos; 1 chávena de salsa fresca picada; 1 chávena de manjericão fresco; 1 chávena de oregãos frescos; 1/2 chávena de bacon aos cubinhos; 3 copos de Moscatel ou vinho tinto; 1 lata de molho Napolitano; 2 chávenas de queijo Parmesão ralado; sal; 1 chávena de pão ralado; 1 colher de sopa de pimenta; spaghetti.
Preparação:
Cozer a massa quando a água estiver a ferver. Quando estiver al dente, tirar o excesso de água. Refogar a cebola picada em azeite até alourar. Adicionar alho. Misturar bem com a carne, acrescentar cogumelos picados, bacon aos cubos, Moscatel, metade do molho Napolitano, queijo, sal e pimenta, pão ralado, salsa, manjericão e oregãos. Misturar bem à mão num recipiente. Enrolar a carne em bolinhas e passá-las por pão ralado. Em lume alto, posicionar frigideira com azeite. Cozinhar as almôndegas com Moscatel, em lume brando, durante 35-40 min, adicionando água se necessário. Quando as almôndegas estiverem acastanhadas e prontas, adicionar a massa e o resto do molho Napolitano, misturar tudo com cogumelos e as ervas aromáticas referidas acima. Cobrir com queijo Parmesão ralado. Receita para 6 doses.
Oh! O segredo das ervas...! E a massa integral...Bom. Estás a ficar uma expert na cozinha.
ReplyDeletePois é, o segredo está no tempero. Sou muito amadora ainda... e muito desastrada.
DeleteAdoro almondegas, adoro!!
ReplyDeletehttp://fashionfauxpas-mintjulep.blogspot.pt/
Eu, idem.
DeleteHi Dear! Love your blog! Do you want to follow each other? Just let me know! See you soon and kisses xxx
ReplyDeleteThank you, Helena!
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